woensdag, 8. oktober 2008 - 22:52

Feyenoord zonder fans naar Nancy

Rotterdam

(Elfvoetbal)-Feyenoord neemt geen supporters mee naar de UEFA Cup-wedstrijd in en tegen het Franse Nancy op donderdag 23 oktober. De clubleiding wil de kans op ongeregeldheden uitsluiten en zal om die reden geen kaarten afnemen om te verkopen aan haar supporters.

Op 30 november 2006 werd de wedstrijd AS Nancy-Feyenoord gestaakt en als gevolg daarvan werd Feyenoord uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. Financieel directeur Onno Jacobs: "We verwachten niet dat de mensen die in 2006 voor problemen hebben gezorgd ook nu weer naar Frankrijk zouden afreizen.

Maar logischerwijs staat in Frankrijk iedereen op scherp. Elke kleinigheid zou binnen de kortste keren tot overspannen reacties kunnen leiden, met mogelijke ernstige gevolgen. We kunnen en mogen dat risico niet nemen", laat hij weten op de website van Feyenoord.

De club beseft dat trouwe supporters, waarvan een deel Feyenoord vorige week tegen Kalmar FF nog naar de overwinning schreeuwde, het heel vervelend vinden dat ze het eerste groepsduel uit de UEFA Cup nu niet kunnen bijwonen. "We gaan er echter van uit dat iedereen begrijpt waarom we tot dit besluit gekomen zijn."

"De toekomst van Feyenoord is belangrijker dan deze ene wedstrijd", aldus Jacobs. "We roepen de mensen ook nadrukkelijk op om ook niet op eigen houtje af te reizen. Ook al omdat we inmiddels hebben begrepen dat Nederlanders die toch naar Nancy komen, hoe dan ook het stadion niet in mogen. Zelfs niet als ze op een of andere manier toch een kaartje hebben weten te bemachtigen."
Categorie:
Tag(s):