dinsdag, 4. november 2008 - 11:59

Fiat 500 ingezet voor eerste Italiaanse wijnoogst

Heerenveen

Op dinsdag 4 november vertrok vanaf ristorante Perbacco in Heerenveen de eerste Fiat 500 Novello Race. Vijf Fiat 500 oldtimers zullen afreizen naar Bardolino in Italië, om daar de wijn van de eerste oogst, de Novello, in ontvangst te nemen.

Dit zal gebeuren op het wijn-landgoed van Costa d’Oro in Bardolino. Het is de bedoeling om binnen 5 dagen weer terug te zijn, om de gasten van Perbacco op zaterdagavond 8 november als eerste te kunnen laten proeven van de Novello wijn. De chefkok stelt daarbij een menu bij die perfect bij Novello past.


Het initiatief voor de Fiat 500 race is afkomstig van Henk Gijzen, voorzitter van de Heerenveense Ondernemers Vereniging en tevens voorzitter van de Fiat 500 club Nederland en Bert Benthem, enthousiast Italië-liefhebber en voorzitter van st. Sisto Riario Sforza. Al heel wat jaren wordt aandacht geschonken aan de beaujolais primeur, maar voor de minstens met zo goede Novello is eigenlijk nauwelijks aandacht. Naast dit gegeven het feit dat de beide heren dol op Italië zijn, is dit ook een goede gelegenheid om culinair Heerenveen meer op de kaart te zetten.
Provincie:
Tag(s):