woensdag, 26. maart 2008 - 19:11

Fields Of Rock gecanceld

Amsterdam

Wegens het ontbreken van headliners en hierdoor tegenvallende kaartverkoop, gaat Fields of Rock 2008 helaas niet door. Reeds gekochte kaarten voor Fields of Rock 2008 kunnen tot 1 juli aanstaande geretourneerd worden.

Op Fields of Rock 2008 zouden ongeveer 35 bands optreden. Ook werd er dit jaar extra geïnvesteerd in de sfeer, aankleding en randprogrammering. Hiermee sloeg Fields of Rock een nieuwe weg in. Helaas bleven echter de belangrijke headliners, die de grote aantallen bezoekers trekken, uit omdat ze niet beschikbaar waren in het weekend van 20, 21 en 22 juni.

Uiteraard was de organisatie al sinds het najaar van 2007 bezig om met een mooie en volledige programmering te komen, maar telkens bleek dat Fields of Rock (toch) niet in het tourschema van de grote bands paste. Deze acts komen nu wel naar Nederland, maar zijn door Mojo Concerts elders geboekt, zoals bijvoorbeeld Metallica op Pinkpop, Kiss op het Arrow Rock Festival en Iron Maiden op het TT Circuit. Ook de sterke line-up van vergelijkbare festivals als Graspop in België had tot gevolg dat er voor Fields of Rock nauwelijks kaarten werden verkocht. De beslissing om het festival niet door te laten gaan was dan ook eerder noodzaak dan keuze. Voor een aantal bands wordt momenteel gezocht naar alternatieve optredens.
Categorie:
Tag(s):