vrijdag, 11. juli 2008 - 1:31

Fiets4daagse Borculo biedt volop vertier voor jong en oud

Borculo

Op dinsdag 22 juli a.s. gaat om 9.00 uur de Fiets4daagse Borculo van start met bewegwijzerde routes van 25, 40 en 60 km langs de mooiste plekjes in de Achterhoek. De routes staan dit jaar in het teken van vertier voor jong en oud!

Op dinsdag leidt de 25 km route langs Noordijk, waar de Historische Vereniging Oud Noordijk voor jong en oud ringsteken met paard en wagen en diverse demonstraties organiseert als het oogsten van de rogge. Ook wordt museumboerderij Erve Brooks bezocht. Bij de finish kunnen de jonge deelnemers worden geschminkt (van 13.30 uur tot 15.30 uur).

Op woensdag wordt een bezoek gebracht aan de Lebbenbrugge in Borculo.

De donderdag staat in het teken van ‘De boer op’ en wordt verzorgd door LTO Noord afdeling Berkelland. Een melkveebedrijf, schapenboerderij, groothandel in eieren en een heesterkwekerij houden die dag langs de fietsroute speciaal voor de deelnemers open huis. Op de bedrijven worden diverse activiteiten georganiseerd als stro vlechten, touwslaan, spinnen en wol kaarden. Bovendien wordt bij goed weer een demonstratie met een Border Colli gegeven.

Op de vrijdag worden de fietsers getrakteerd op een bezoek aan een beeldentuin en een echte Achterhoekse lekkernij. Op de markt vindt op vrijdagmiddag de Boekenmarkt plaats. Om 16.00 uur wordt de Fiets4daagse feestelijke afgesloten met medewerking van de Lebbenbruggedansers. Voor de kinderen is er op de vrijdag een springkussen bij de tent.

Bij de rustpunten op de route is rekening gehouden met speelgelegenheid voor de kinderen. Bij het startpunt van de routes in de tent op de Veemarkt in Borculo is iedere dag een historische brandweerauto te bezichtigen.

Deelnemers van de Fietsvierdaagse ontvangen een mooie herinnering. De kosten zijn € 5,- p.p. per dag en € 10,- p.p. voor 4 dagen. De gezinskaart kost € 22,- voor 4 dagen. Inschrijven kan tussen 9 uur en 11 uur ’s morgens bij de tent op de Veemarkt in Borculo.

De Fiets4daagse wordt door de vestiging Borculo van de VVV Berkelland georganiseerd in samenwerking met diverse organisaties als LTO Noord afdeling Berkelland, stichting Cultuur, Sport en Spel, SPB, Horeca Berkelland, stichting Berkelzomp, Brandweermuseum Borculo en Historische vereniging Oud Noordijk. De activiteiten kunnen worden georganiseerd dankzij sponsoring van bedrijven en organisaties in Berkelland.
Provincie:
Tag(s):