dinsdag, 29. januari 2008 - 9:42

Fietsdiefstalregister op internet gestart

Utrecht

De Fietsersbond is blij met het landelijk fietsdiefstalregister, dat maandag door minister Guusje ter Horst is gepresenteerd. De bond dringt al enkele jaren aan op dit register en meerdere ministers hebben in het verleden aangekondigd dat het er zou komen. Dankzij het 100-dagenplan van minister Ter Horst is er vaart ingekomen.

Het register is een belangrijk middel in de strijd tegen diefstal voor zowel burgers als politie. “ Wij roepen politie en burgers op om het systeem tot een succes te maken. Burgers door aangifte te doen en het register te raadplegen bij de aankoop van een tweedehands fiets, de politie door een actieve aanpak van fietsdiefstal.� aldus Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond.

Nederlanders kunnen vanaf vandaag het landelijke fietsdiefstalregister bekijken. Via de site www.fietsdiefstalregister.nl kan iedereen controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. In het nieuwe fietsdiefstalregister worden alle nieuwe aangiftes van fietsdiefstal verwerkt – zowel de internetaangiftes als de aangiftes op het bureau. Binnen tien dagen is het resultaat daarvan op www.fietsdiefstalregister.nl te zien. In die periode controleert de politie de aangifte en vraagt desnoods gegevens bij de aangever na. Alle korpsen, met uitzondering van Rotterdam-Rijnmond, zijn inmiddels op het register aangesloten. Het korps Rotterdam-Rijnmond volgt dit voorjaar
Provincie:
Tag(s):