maandag, 7. juli 2008 - 20:49

Fietsen met GPS tijdens Drentse Fiets 4Daagse

Emmen

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om tijdens de Groene Land Achmea Fiets 4Daags, welke dinsdag begint GPS routes te fietsen. In samenwerking met de Fietsersbond zijn vijf fietsroutes rond Emmen op GPS gezet.

Tientallen vrijwilligers van de Fietsersbond werken momenteel aan de realisatie van de meest volledige fietsrouteplanner van Nederland. Met deze planner kunnen fietsers hun eigen route geheel plannen: de kortste, de mooiste, de snelste of de meest comfortabele route.

In Drenthe zijn vier routes van 40 km (Emmen-Exloo, Emmen-Bargerveen, Emmen-Zweeloo en Emmen-Schoonebeek) en een route van 60 km (Emmen-Bargerveen) uitgezet. Deze kan men tijdens de Drentse Fiets 4Daagse fietsen, maar ook daarna. Ze voeren langs de mooiste plekken in het Zuidoosten van Drenthe.

Daarnaast hebben oud-wielrenner en ambassadeur van de Fiets 4Daagse Erik Dekker, presentatrice Annette Timmer en Harry Muskee van Cuby and the Blizzards hun favoriete route beschikbaar gesteld. De Erik Dekker Classic is een prachtige 65-km lange route vanuit Hoogeveen. De Annette Timmer route (30 km) brengt de GPS-fietser door de omgeving van Rolde. De Harry Muskee route ten slotte heeft - uiteraard - als start- en eindpunt Grolloo.

Alle routes staan op www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner. Via deze site kan men de routebeschrijvingen printen en de GPS-gegevens downloaden.

De Fietsersbond is komende week aanwezig op de RoadShow van de Fiets 4Daagse en is te vinden in de stand van Groene Land Achmea.
Provincie:
Tag(s):