donderdag, 5. juni 2008 - 17:59

Fietser overleden aan gevolgen aanrijding met bromfietser

Aadorp

De 65-jarige fietser die donderdagmiddag ernstig gewond raakte bij een ongeval op de Almelose weg in Aadorp, is donderdagavond in het ziekenhuis in Groningen aan zijn verwondingen overleden. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Donderdagmiddag 5 juni om ongeveer 13.35 uur werd een ernstige aanrijding gemeld op de Almeloseweg in Aadorp. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen bleek dat er een aanrijding had plaatsgevonden tussen een bromfietsbestuurder en een fietser.

Een 16-jarige jongen uit Marienberg reed op zijn bromfiets over het fietspad van de Almeloseweg in de richting van Aadorp. Voor hem reed het latere slachtoffer, een 65-jarige man uit Borne op zijn fiets in dezelfde richting. Uit de tegenovergestelde richting kwamen twee personen op een fiets hen tegemoet.

De 16-jarige dacht dat hij, nadat de beide fietsers de 65-jarige hadden gepasseerd, hij deze laatste in kon halen. Maar waarschijnlijk heeft hij de snelheid van de 65-jarige op zijn fiets te laag ingeschat want tijdens de inhaalmanoeuvre raakte hij met het stuur van zijn bromfiets de fietser. Deze laatste is hierdoor ten val gekomen en dusdanig ernstig gewond geraakt dat hij in zorgwekkende toestand met een ambulance is overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo.

Om e.e.a. duidelijk te krijgen wil de politie graag in contact komen met de twee fietsers die in de tegenovergestelde richting fietsten over het fietspad in de richting Vriezenveen. Bovendien heeft op het moment van het ongeval op de Almeloseweg een tractorbestuurder gereden die waarschijnlijk ook wel e.e.a. heeft gezien.

Fietsers en tractorbestuurder worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Twenterand van de politie Twente op het bureau in Vriezenveen. Te bereiken via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):