maandag, 1. september 2008 - 18:32

Fietskoeriers maken zich op voor monsterrace

Amsterdam

Voor de vijfde keer zal komende zaterdag 6 september de 24-uursrace voor fietskoeriers plaatsvinden. Deze race leidt fietskoeriers uit binnen- en buitenland door heel Nederland. Dit jaar zal om 12 uur gestart worden op acamping Zeeburg in Amsterdam. De eerste koerier wordt rond middernacht bij de camping terug verwacht.

De checkpoints zijn in Bolsward, Zwolle en Arnhem. Vanuit Arnhem zal koers gezet worden richting de finish in de hoofdstad. De koeriers moeten zelf navigeren en als ze dat goed doen, zullen ze zo’n 380 kilometer af moeten leggen.

De verwachting is dat de eerste koeriers rond half zes in Zwolle bij het kantoor van Cycloon aan de Floresstraat aan zullen komen. De winnaar zal rond middernacht in Amsterdam aankomen. En laten we hopen dat één van de tien Cycloners zal zegevieren!

In de vorige twee edities eisten de koeriers van Cycloon hoofdrollen voor zich op. In 2006 waren de eerste vier plaatsen zelfs voor Cycloon. In 2007 werd in regenachtige omstandigheden -15 van de 16 uur regen- het verschil gemaakt en werden de plaatsen drie, vijf en zes opgeëist. Dit jaar zal geprobeerd worden het kunststukje van 2006 te herhalen. En aangezien het verschil met de concurrentie vorige jaren vaak gemaakt kon worden op een dijk, zijn er zeker kansen. Van Amsterdam naar Bolsward zullen de koeriers namelijk over de afsluitdijk koersen.
Provincie:
Tag(s):