donderdag, 18. september 2008 - 20:55

Fietsmarkt op de Waalkade

Nijmegen

Op zaterdag 20 september 2008 vindt de Fietsmarkt 2008 plaats op Waalkade in Nijmegen van 13.00 - 17.00 uur. Tijdens de Fietsmarkt zullen weer veel bijzondere fietsen en andere duurzame mobiliteitsproducten te zien zijn.

De fietsen zijn bijzonder vanwege innovatieve technologie, nieuwe materialen en het design. Er is speciale aandacht voor fietsen voor mensen met beperkingen. Een aantal maatschappelijke organisaties zoals de Fietsersbond, Milieudefensie, het IVN, Fietsvriendinnen-IVC, Cycling out of Poverty en het Astmafonds staat eveneens op de markt. Het Rode Kruis is present met een EHBO team.

Nederlands kampioen fietstrial, Patrick Smit, zal gedurende de middag een aantal spectaculaire optredens verzorgen. Om 13.00 uur reikt wethouder Jan van der Meer een prijs uit aan de winnaar van de energie-prijsvraag tijdens de Vierdaagsefeesten. FDe prijs, een vouwfiets, is ter beschikking gesteld door Greenchoice.

Om 14.00 uur vertrekt er een Origami-tocht (vouwfietstocht) voor een ritje door de Ooij. De fietstocht eindigt weer op de Fietsmakrt. Ook benieuwd naar de Feetz, Ybio, Quest, Beixo, Minq Qarma, Biomega, MagicWheel, Estrellita, Jakz, Sunrider, BerkelBike, Strida, handbikes en CargoCycles of heb je zelf een bijzondere fiets? Kom dan naar de Fietsmarkt in Nijmegen op 20 september 2008.

De Fietsmarkt 2008 wordt georganiseerd in opdracht van de gemeente Nijmegen en mede mogelijk gemaakt door Greenchoice, Decora Bloemdecoraties, Bo Green, Nijmegen Bruist en BGH Accountants&Adviseurs.
Provincie:
Tag(s):