vrijdag, 23. mei 2008 - 0:54

Fietsroute 'Pierewaaien in de Stadshavens'

Rotterdam

Het Havenbedrijf heeft een fietsroute gemaakt om mensen te verleiden een kijkje te nemen in de haven. Onder het motto ‘Beleef de haven’ krijgen fietsers een afwisselende route voorgeschoteld die van het Willemsplein (startpunt Spido rondvaarten) via de Wilhelminapier, Katendrecht en Sluisjesdijk naar het tuindorp Heijplaat loopt.

Fietsend door de Stadshavens valt er van alles te zien, historische gebouwen, havenbedrijven ‘oude stijl’ en moderne architectuur. Het fietsrouteboekje “Pierewaaien in de Stadshavens�geeft tekst en uitleg bij bijzondere bezienswaardigheden onderweg.

De totale route is ongeveer 32 km lang, maar kan verkort worden tot 23 km door vanaf het RDM-terrein per Aqualiner (vaart op doordeweekse dagen vanaf 29 mei) terug te varen naar het startpunt. Nog korter is de beperking tot een rondje Maastunnel (circa 11 kilometer). De route is beschreven in een boekje van 36 pagina’s met veel foto’s en beschrijvingen van wat er onderweg te beleven is. Het boekje is vanaf a.s. maandag verkrijgbaar via internet (te downloaden en aan te vragen via www.portofrotterdam.com), bij de balie van het World Port Center, de Rotterdam Store aan de Coolsingel, de VVV Rotterdam, de Spido en de OV fietsverhuurpunten bij CS en de Erasmusbrug.

Deze tweede havenfietsroute is geproduceerd in samenwerking met het Projectbureau Stadshavens. Het past in het beleid van het Havenbedrijf om de haven meer onder de aandacht van de bewoners van de regio te brengen. De eerste route nodigde fietsers uit om met al hun zintuigen de flora en fauna op de Landtong Rozenburg te ontdekken.

Op woensdag 21 mei nam een peloton van zo’n twintig fietsers onder aanvoering van Hans Beekman (directeur Stadshavens) en Hans Smits, President-directeur van het Havenbedrijf, de route in gebruik door een deel ervan te fietsen. Havenwethouder Mark Harbers was aanwezig om het eerste exemplaar van de fietsroute in ontvangst te nemen.
Provincie:
Tag(s):