vrijdag, 19. september 2008 - 12:45

Fikse aanrijdingen op A15

Gorinchem

Op vrijdagmorgen 18 september heeft op de rijksweg A-15 ter hoogte van Gorinchem in beide richtingen een aanrijding plaatsgevonden.

Een 39-jarige man uit Oldenzaal reed met een busje richting Rotterdam ter hoogte van Gorinchem op de linkerrijbaan, toen hij tegen de vangrail aanreed. De man wilde weer op de juiste weghelft komen waarna hij de macht over het stuur verloor, een aantal keren over de kop sloeg en tegen de vangrail op de rechterweghelft tot stilstand kwam. De man raakte wonder boven wonder niet gewond. Zijn busje raakte totalloss.

Bij de manoeuvre raakte hij een vrachtwagen. De bestuurder hiervan, een 35-jarige man uit Nieuw-Lekkerland, raakte daarbij niet gewond.

Op de andere weghelft, richting Nijmegen, ontstond door het ongeval een kijkersfile. Een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam remde voor de file waarna een 83-jarige man uit Den Haag niet op tijd kon stoppen. Er ontstond veel schade aan zijn auto en de 83-jarige bestuurder werd door de ambulance lichtgewond met gekneusde ribben en ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht.
Provincie:
Tag(s):