zaterdag, 23. februari 2008 - 10:17

File rijden richting de sneeuw

Amsterdam

Het is weer dringen geblazen op de wegen richting de populaire skigebieden. De eerste files werden zaterdagmorgen rond half tien gemeld in de buurt van München en ook het verkeer richting de Franse Alpen staat stil. Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat het in het laatste weekend van februari altijd file rijden is op de wegen richting de sneeuw. Vooral de wegen in zuid-Duitsland zullen vandaag extra druk zijn.

In deze periode beginnen en eindigen veel schoolvakanties waardoor er extra drukte is op de wegen richting de populaireskigebieden. In Nederland wordt het, ondanks het begin van de voorjaarsvakantie in de regio Noord en Midden, niet extra druk.

In de Alpenlanden is het een ander verhaal. Daar is veel vakantieverkeer van en naar de skigebieden onderweg.
Zaterdag 23 februari staan er lange files op de wegen in Zuid-Duitsland. Die files kunnen uitgroeien tot 25 kilometer of meer en staan vooral op de de A3 Neurenberg - Frankfurt, A8 Salzburg - München en de A9 München - Neurenberg. Bovendien zijn er dit weekend in Duitsland verschillende snelwegen i.v.m. werkzaamheden afgesloten.

Ook in Oostenrijk is er op de laatste zaterdag van februari grote kans op vertraging op de wegen, vooral vanuit de skigebieden. Knelpunten zijn de A12/A13 Innsbruck – Kufstein, tussen Wörgl en Kufstein, de A10 Villach – Salzburg, voor de Tauerntunnel en voor Salzburg en de route via de Fernpas de B179.

In Frankrijk loopt het op 23 februari vast op de A43 Lyon-Chambéry-Albertville en op de aansluitende N90 van/naar Bourg St. Maurice.

In Zwitserland valt het met de drukte wel mee. Daar wordt alleen drukte verwacht bij de autotreinstations en voor de bekende tunnels.

Een nieuw wisselweekend in de skigebieden in de Dolomieten zorgt voor veel drukte op de weg. Vooral zaterdag is het op de A22 Brenner-Bolzano en op de route naar en door het Pustertal de SS49 extra druk.
Categorie:
Tag(s):