vrijdag, 27. juni 2008 - 13:13

Files of brandstofkosten geen beletsel vakantie

Amsterdam

Met de start zomervakantie is de vakantiebestemming bij de meeste Nederlanders inmiddels bekend. In een online onderzoek uitgevoerd door Routenet onder 557 respondenten geeft bijna tweederde van de respondenten aan zeker weten dit jaar op zomervakantie te gaan. Redenen om niet te gaan zijn de financiën of gewoonweg liever thuis willen blijven. De favoriete bestemming is de camping in Frankrijk. De auto (60 procent) en het vliegtuig (30 procent) zijn veruit de meest populaire vervoermiddelen.

Files of de gestegen brandstofkosten blijken geen reden te zijn om de auto te laten staan.

Frankrijk is de meest genoemde vakantiebestemming van deze zomer (23 procent) gevolgd door Nederland (14 procent), Italië (14 procent) en Spanje (13 procent). Het merendeel van de vakantievierders verblijft op een camping (45 procent). Ruim 60 procent van de respondenten reist het liefst met de auto naar de vakantiebestemming, omdat dit meer flexibiliteit geeft en omdat er dan meer spullen mee kunnen. Redenen om niet met de auto te gaan zijn de te grote afstand of dat de bestemming niet met de auto te bereiken is. Slechts twee procent van alle ondervraagden vindt de stijging van de brandstofkosten een goede reden om niet met de auto naar de vakantiebestemming te gaan.

De helft van de vakantiegangers geeft aan van te voren niet op zoek te gaan naar file-informatie. De andere helft laat zich voornamelijk informeren via internet en radio. Indien er veel files worden verwacht, vertrekt men eerder of later of wordt er een alternatieve route gezocht. Ongeveer een kwart van de respondenten geeft aan bij verwachte filedrukte geen actie te ondernemen, omdat files nu eenmaal bij de reis naar een vakantiebestemming horen.
Categorie:
Tag(s):