woensdag, 5. maart 2008 - 15:59

Film Wilders: slecht idee, maar toch laten uitzenden

Amsterdam

Bijna alle Nederlanders (98%) hebben iets gehoord over de film die Geert Wilders maakt waarin hij wil laten zien wat hij van de Koran vindt. Eind november 2007 vroegen we de Nederlanders ook naar de film die Wilders in de maak had en toen had 91 procent er iets van gehoord.

Maar liefst tweederde (65%) vindt het een slecht idee dat Wilders een film maakt waarin hij de tekst van de Koran ter discussie stelt. In november was dit ook al 65 procent1. Alleen Wilders' eigen achterban vindt het in meerderheid een goed idee (87%).

Iets meer dan de helft vindt dat film uitgezonden mag worden
Iets meer dan de helft van alle Nederlanders (54%) vindt dat de film van Wilders film uitgezonden mag worden. Van degenen die de film een slecht idee vinden, zegt toch nog 36 procent dat de film moet mogen worden uitgezonden. Hoewel men dus overwegend niet blij is met de film.

Film zal verhoudingen moslims en niet-moslims doen verslechteren
Driekwart (76%) van de Nederlanders denkt dat de film de verhoudingen tussen moslims en niet-moslims zal doen verslechteren. Dit was in november vorig jaar niet veel anders: toen dacht 74 procent dat de film de verhoudingen geen goed zou doen.

Een iets groter deel van de Nederlanders (50%) denkt dat Nederlandse militairen in Uruzgan extra risico's lopen door de film, 45 procent denkt van niet en vijf procent weet het niet.
Categorie:
Tag(s):