woensdag, 24. september 2008 - 15:10

Filmfestival van start

Utrecht

De 4e week van september staat Nederland jaarlijks in het teken van de Nederlandse film en de Gouden Kalveren. De rode loper zal de komende dagen weer druk bewandeld worden door BN-ers. In Utrecht komen ruim 125.000 bezoekers tien dagen genieten van Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films en televisiefilms, van de Talkshow, de Filmfeesten en Eten bij de Bios.

Professionals doen mee aan seminars, workshops en discussies, middelbare scholieren maken zelf een film en praten met makers en studenten presenteren hun eindexamenproducties aan publiek. Kortom; een festival voor élke filmliefhebber!

Het festival gaat woensdagavond van start met de feestelijke première van HET ECHTE LEVEN van Gouden Kalfwinnaar Robert Jan Westdijk in de Stadsschouwburg Utrecht. Op deze openingsavond wordt tevens de Filmprijs van de Stad Utrecht uitgereikt door de burgemeester van Utrecht. Het festival wordt traditiegetrouw afgesloten met het Gala van de Nederlandse Film. Op deze avond worden de Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek uitgereikt. Muzikale optredens wisselen de uitreikingen af en na de huldiging barst het filmbal los.
Provincie:
Tag(s):