donderdag, 7. februari 2008 - 16:15

Filmproject ‘Echo’ krijgt € 3.500 subsidie

Apeldoorn

Drie Apeldoornse jongeren van 17, 18 en 19 jaar, krijgen financiële steun bij de productie van hun film voor, door en over jongeren in Apeldoorn.Eind vorig jaar hebben zij een subsidieverzoek ingediend.De gemeente heeft daar positief op gereageerd omdat de gemeente deze jonge mensen graag de mogelijkheid wil bieden met een jonge Apeldoornse cast aan het werk te gaan.

Ze draaien hun film op basis van een zelfgemaakt draaiboek. De subsidie is aangevraagd met de motivering dat ze willen laten zien dat Apeldoorn talentvolle acteurs en filmmakers voortbrengt.

In 2006 heeft het drietal ook subsidie voor een film aangevraagd. Dat verzoek is toen afgewezen omdat het te weinig gedegen in elkaar zat en te weinig verbinding met Apeldoorn liet zien. Het projectplan dat zij nu hebben ingediend, is veel beter doordacht en zit solide in elkaar. Daarnaast komen nu bijna alle deelnemers (crew en acteurs) uit Apeldoorn. De audities zijn gehouden in samenwerking met jeugdtheaterschool STA en hebben veel belangstelling getrokken.

De gemeente hoopt met subsidie van dit project te bereiken dat het culturele aanbod voor jongeren in Apeldoorn wordt uitgebreid.
Provincie:
Tag(s):