zondag, 28. september 2008 - 15:37

Finale K1 Grand Prix bijna een Nederlands feestje

Tijdens de final elamination in Seoul zijn zaterdag de finalisten bekend geworden die op 6 december tijdens de K1 Grand Prix in Yokohama (Japan) de ring zullen betreden. Drie keer drie minuten kickboksen volgens K1 roules. Ook dit jaar drukken de Nederlanders een zware stempel op de Grand Prix door met vijf ‘Nederlandse’ vechters in de finale te staan.

De in Nederland trainende en voor Turkije uitkomende Gokhan Saki (team Rebel) had een extra ronde nodig om van de Nieuw Zeelander Ray Sefo te winnen. Saki kwam bij toeval in de final elamation terecht door een inval gevecht. Saki liet zich in de derde ronde bijna meeslepen in de popenkast van Sefo. In de extra ronde wist Saki de drie jury leden te overtuigen van een plaats in de finale.

Overtuigender won Errol Zimmerman (Golden Glory) van de Braziliaan Glaube Feitosa. De oud gediende Feitosa had grote moeite om de gretig vechtende Zimmerman van zich af te houden. Het was verassend hoeveel overmacht Zimmerman had op de Braziliaan. Met zijn gesprongen knieën en flinke slagenwisselingen wist de Nederlander de overwinning naar zich toe te trekken. De Braziliaan Feitosa liet zien nog steeds over een ijzersterke kin te beschikken. Ondanks dat hij meerdere malen aangeslagen was door het geweld van Zimmerman, wist hij de drie ronden vol te maken in verticale positie.

De tweevoudig K1 Grand Prix winnaar Remy Bonjasky vocht tegen de Austaliër (van Poolse komaf) Paul Slowinksi. Slowinski, getraand door de Nederlander Ernesto Hoost, sloeg vooral zijn energie uit zijn lichaam op de handschoenen van de Nederlander Bonjasky. Door enkele gesprongen knieën en enkele high kicks wist Bonjasky te winnen door het oordeel van twee van de drie juryleden . Na het gevecht zij Bonjasky: ‘Ik had het gevecht met Paul moeten afmaken, maar ik kon niet. Ik ben niet gelukkig met dit gevecht van vandaag en ik moet hard trainen voor de finale’.

Badr Hari (Show Time), de Nederlander die voor Marokko uit komt, kreeg de boomlange Koreaan Hong Man Choi voor zich. Voor iedere vechter is het lastig om tegenover de Choi te staan. Niet door zijn uitmuntende kickboks kwaliteiten, maar door zijn 2 meter en 18 centimeter is het lastig de Korean te raken. Badr Hari lost dit op uitmuntende wijze op om een slagen en trap salvo los te laten op de lever van de Koreaan. Ondanks dat Hari meer scoorde, kreeg hij één knock down voor zijn kiezen. Hierdoor kwam hij op een gelijkspel na drie ronden. Een vierde ronde zat er voor Hong Man Choi niet in. Door een blessure gooide hij de handdoek in de ring. Badr Hari verzekerde zichzelf hierdoor voor een plek in de finale.

Het gevecht van de avond was tussen twee Nederlanders en allebei drievoudig K1 Grand Prix winnaars Peter Aerst en Sem Schilt. Aets begon de partij hard en snel en belette dat Schilt zijn machtige wapen, zijn knieën en stoot op afstand, te gebruiken. Door dicht op Schilt te vechten wist Aerts een aantal flinke slagen te plaatsen op het hoofd van Schilt. De tweede ronde had Schilt ook de grootste moeite met Aerts die de drang had om te winnen, waarbij Aerts de gebitsbescherming uit de mond van Schilt sloeg. De derde ronde vertoonde het zelfde beeld. Aerts liet Schilt niet vechten en wist hierdoor op punten door te gaan naar de finale.

Schilt zei na de wedstrijd: ‘ Ik had meer moeten doen, maar Peter zette heel veel druk en liet mij niet vechten’. Aerts was beter te spreken over de wedstrijd. ‘ Ik voelde me goed en het was een harde strijd. Het is moeilijk om tegen een kerel als Schilt te vechten. Mijn trainer had een goed plan voor vanavond. Hij is de denken en ik ben de doener en dat heb ik even uitgelegd vanavond.
Categorie:
Tag(s):