donderdag, 23. oktober 2008 - 19:26

Financiële ondersteuning topsporters

Tilburg

Veelbelovende sporters die niet op financiële steun van het NOC*NSF of provincie Noord-Brabant kunnen rekenen, dreigen hun sportcarrière noodgedwongen te moeten beëindigen. Om dit te voorkomen biedt gemeente Tilburg deze sporters ondersteuning in de vorm van een sportbudget. Tilburgse sporters die voldoen aan een aantal criteria kunnen van dit vangnet gebruikmaken en een aanvraag bij de gemeente indienen.

Tilburgse topsporters die voldoen aan de gestelde criteria kunnen jaarlijks een bedrag declareren voor sportgerelateerde uitgaven. Om in aanmerking te komen voor dit sportbudget dient een individuele sporter of
teamsporter bijvoorbeeld wel in Tilburg te wonen en mag hij of zij niet de status van beroepssporter hebben bereikt en niet in het bezit zijn van een A-, B- of High Potential status van NOC*NSF.

Taekwondokampioen en Tilburgse sportambassadeur Tommy Mollet juicht de stap toe: "Een goede ontwikkeling dat jonge, Tilburgse sporters zich op deze manier beter kunnen focussen op hun sport. Topprestaties kunnen dan niet uitblijven."

Topsport heeft een sterke sociaal-maatschappelijke en economische waarde. Het college van Tilburg doet er dan ook alles aan om de topsport meer kans in de stad te geven. Om die reden is de ondersteuning van Tilburgse topsporters ook een beleidspunt in de sportnota Niemand Buitenspel. Sportwethouder Jan Hamming: "Het is zonde als topsporters
noodgedwongen moeten stoppen. Voor heel veel mensen zijn zij namelijk een inspiratiebron en een voorbeeld. Zeker voor de jeugd. Tilburg barst van het talent en dat moeten wij voor de stad zien te behouden. Het is niet voor niets dat wij van Stappegoor een hoogwaardig topsportgebied aan het maken zijn."
Provincie:
Tag(s):