donderdag, 10. juli 2008 - 9:51

Financiële regeling mantelzorgers mogelijk verruimd

Groningen

Staatssecretaris Bussemaker laat onderzoeken of het mogelijk is de financiële regeling voor mantelzorgers (mantelzorgcompliment) te verruimen. Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers het compliment positief waarderen. Dat schrijft de staatssecretaris in een brief aan de Tweede Kamer.

‘Het spreekt vanzelf dat mantelzorgers die op grond van de gehanteerde criteria niet in aanmerking kwamen voor een compliment, daar soms teleurgesteld over waren. Ik kan mij dat goed voorstellen. Daarom wil ik bekijken hoe ik het gebruik van de regeling kan verruimen.’

Sinds 2007 kunnen mantelzorgers per jaar maximaal 250 euro ontvangen. Doel van de regeling is om financiële waardering uit te spreken voor de mantelzorger. Door de regeling te verruimen kunnen wellicht meer mensen aanspraak maken op het mantelzorgcompliment.

Een mantelzorger komt in aanmerking voor de tegemoetkoming als hij of zij iemand verzorgt die beschikt over een indicatie voor extramurale awbz-zorg met een geldigheidsduur van ten minste zes maanden.
Provincie:
Tag(s):