dinsdag, 1. april 2008 - 19:56

FIOD doet 19 doorzoekingen in onderzoek fraude

Den Haag

De FIOD-ECD heeft, onder leiding van het Functioneel Parket, op 31 maart 2008 een 19-tal doorzoekingen verricht op verschillende plaatsen in Nederland. Het betrof 13 woningen en 6 bedrijfspanden. De doorzoekingen vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke faillissementsfraude. Er zijn 8 aanhoudingen verricht en er is administratie in beslag genomen.

In onderzoek zijn 5 faillissementen in de periode 2005-2006. De hoofdverdachte adviseerde en begeleidde bedrijven die in financiële problemen verkeerden. Deze bedrijven gingen kort daarna failliet.

De verdenking is betrokkenheid bij faillissementsfraude. Er zouden gelden onttrokken zijn aan de failliete boedel terwijl de verdachten wisten dat op dat moment een faillissement niet te voorkomen was. De verdachten werden vermoedelijk daarbij bevoordeeld en andere schuldeisers daardoor benadeeld.

Voor de uitoefening van deze constructies is de hoofdverdachte vermoedelijk samenwerkingsverbanden aangegaan met de overige verdachten.

Er werden circa 200 mensen van de FIOD-ECD ingezet.
Provincie:
Tag(s):