donderdag, 13. maart 2008 - 15:25

FIOD-ECD doet onderzoek naar beleggingsfraude

Middelburg

De Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst/Economische Controledienst (FIOD-ECD) heeft, onder leiding van het Functioneel Parket, op 11 maart 2008 een tweetal doorzoekingen verricht. Deze vonden plaats in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar beleggingsfraude. Dit maakte het ministerie van financiën donderdag bekend.

Het gaat om mogelijke fraude bij beleggingen in landbouwgrond in het buitenland. Naast administratie zijn er ook computers en telefoons in beslag genomen. De doorzoekingen vonden plaats in twee woningen in Bergen op Zoom en Middelburg. Er zijn vier mensen aangehouden. Zij worden verdacht van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Aanleiding van het onderzoek is een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Door de verdachten werd aan investeerders aangeboden om te beleggen in landbouwgrond in Costa Rica. Er wordt vermoed dat de aangetrokken beleggingsgelden niet of maar gedeeltelijk zijn belegd. Het gaat om mogelijk tientallen gedupeerde beleggers. De totale inleg wordt geschat op meer dan een miljoen euro.
Provincie:
Tag(s):