donderdag, 7. februari 2008 - 13:07

FIOD-ECD omvangrijke sigarettensmokkel op het spoor

Almere

Onder leiding van het Functioneel Parket is door de FIOD-ECD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingdienst Economische Controledienst) een strafrechtelijk onderzoek verricht naar onder andere sigarettensmokkel. Dit maakte het Openbaar Ministerie donderdag bekend

In het kader van het onderzoek hebben er afgelopen week negen doorzoekingen plaatsgevonden en zijn er zeven verdachten aangehouden. De aanhoudingen en doorzoekingen vonden plaats in onder andere Almere, Amsterdam, Hoorn, Zaandam, Zandvoort en Zeewolde.

De verdenking is dat er op grote schaal tientallen miljoenen sigaretten, voorzien van valse merknamen en van valse Nederlandse accijnszegels, naar Nederland zijn gesmokkeld. Ook wordt de organisatie er van verdacht op grote schaal XTC pillen te produceren en marihuana te importeren.

Bij de doorzoekingen zijn grote hoeveelheden pillen, grondstoffen voor de XTC-productie en marihuana aangetroffen evenals een complete tabletteerinrichting.

Zes verdachten zijn 6 februari 2008 voorgeleid aan de rechter-commissaris en voor 14 dagen in voorlopige hechtenis gegaan. Eén verdachte is maandag weer op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):