vrijdag, 7. maart 2008 - 17:02

FIOD-ECD onderzoekt beleggingen vermogens-advieskantoor

Zeewolde

De FIOD-ECD is, onder leiding van het Functioneel Parket, een strafrechtelijk onderzoek gestart naar een bedrijf in financiële dienstverlening en vermogensadvies. In het kader van het onderzoek hebben er op 5 maart 2008 een tweetal doorzoekingen plaatsgevonden in een woning en een bedrijfspand in Zeewolde.

Daarbij zijn administratie en computers in beslaggenomen. Het bedrijf wordt verdacht van verduistering en het overtreden van de Wet Toezicht Effectenverkeer. Er worden drie mensen verdacht. Aanhoudingen hebben nog niet plaats gevonden.

Het vermoeden bestaat dat het bedrijf, zonder vergunning van de AFM, beleggingen heeft aangeboden aan particulieren via mond tot mond reclame en via een website. De aangetrokken gelden zouden niet of maar gedeeltelijk zijn belegd. Beleggers werd een rendement van wel 50 procent voorgespiegeld. Het vermoeden bestaat dat deze rendementen niet zijn uitbetaald. Ook bleef bij de beleggers onduidelijk waaruit de beleggingen bestonden. De omvang van de beleggingen loopt in de miljoenen. Er wordt vermoed dat de door beleggers ingelegde gelden door de verdachten geheel of gedeeltelijk zijn verduisterd.

In het belang van het onderzoek worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan.

De FIOD-ECD is naast het bestrijden van fiscale fraude tevens belast met het bestrijden van financieel economisch fraude zoals beleggingsfraude, witwassen en faillissementsfraude.

Naar boven Zie ook
Dossier Uitvoering
Provincie:
Tag(s):