woensdag, 9. januari 2008 - 16:13

Fiscus richt zich op vakantiehuisbezitters

Utrecht

Het is eerder al bekend gemaakt: 'de fiscus let extra op het bezit van vakantiehuizen'. Voor eigenaren van een tweede huis worden dit jaar de controles aangescherpt op wat zij invullen in box drie. De publieksbeurs Second Home International 2008 biedt seminars voor elke (toekomstige) huizenbezitter waarin o.a. dit onderwerp uitgebreid aan bod komt.

Er is sprake van een complexe regelgeving, koppel dat aan nauwlettende controles door de belastingdienst en duidelijk is dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn. Een aantal voorbeelden? De belastingdienst ziet vakantiehuisjes als vermogen dat moet worden opgenomen in box 3. Over het vermogen in box 3 wordt effectief 1,2 procent belasting geheven.

Europese landen informeren elkaar tegenwoordig over bezittingen in het buitenland. De fiscus te slim proberen af te zijn is er dus niet bij.
Rob Smulders, directeur van belangenorganisatie Mondi: "U hoeft zich ook niet direct ongerust te maken zolang u zich houdt aan de wet- en regelgeving. Ook fiscaal gezien blijven er voldoende aantrekkelijke mogelijkheden over. Bespaar niet op deskundigheid van derden, want voorkomen is beter dan genezen en een goed advies is geld waard."

Hoe voorkom je dat je lusten veranderen in lasten? De 'leading' beurs Second Home International 2008 heeft een schat aan informatie voor aanstaande eigenaren en bezitters van tweede huizen. Bezoek tijdens de beurs één van de seminars over fiscale aspecten. Van 28 tot en met 30 maart is de publieksbeurs Second Home International 2008 in Jaarbeurs Utrecht.
Categorie:
Tag(s):