donderdag, 22. mei 2008 - 10:12

Fivelcollege maakt winnende filmpje 'Aktie Tegengif'

Siddeburen

Al jaren doet het Fivelcollege, gevestigd in Delfzijl en Siddeburen, mee aan de “Aktie Tegengif� om jongeren bewust te laten zijn van de gevaren van het roken. Dit jaar werd aan alle klassen gevraagd om een pakkend filmpje te maken over de gevolgen die het roken kan hebben. Voor vmbo-klas 1b van het Fivelcollege uit Siddeburen bleek hun inzending het winnende filmpje te zijn voor de provincie Groningen.

Per provincie bekijkt en jureert de GGD of Instelling voor verslavingszorg uit die provincie alle filmpjes. Zij kiezen per provincie 2 winnaars; één klas uit de categorie praktijkschool/vmbo en één klas uit de categorie havo/vwo. Er zijn dus 24 provinciewinnaars. Deze 24 klassen worden uitgenodigd voor de Actie Tegengif Movie Awards op 7 juni 2008 in Megabioscoop Utopolis in Almere.

Donderdag 22 mei worden de 24 provinciewinnaars via het internet bekend gemaakt. Vanaf die dag kan iedereen stemmen opt de 24 provinciewinnaars. Dit kan tot en met donderdag 29 mei.

Deze stemmen van de internetjury (50%) bepalen, samen met de stemmen van een professionele jury (50%), de zes beste filmpjes die genomineerd worden voor de Beste Film. De hoofdprijs is een reisje naar Barcelona voor de hele klas. Op de website van Aktie Tegengif kan er gestemd worden.
Provincie:
Tag(s):