dinsdag, 9. september 2008 - 10:27

Flevoland koploper duurzaam inkopen

Dronten

Natuur en Milieu Flevoland en COS Flevoland organiseren op dinsdag 9 september aanstaande een meet and greet in het gemeentehuis van Dronten.

Deze bijeenkomst staat in het teken van duurzaam inkopen. Drie van de Flevolandse gemeenten hebben al een intentieverklaring duurzaam inkopen getekend en Noordoostpolder volgt later dit jaar waarschijnlijk als vierde. Ruim de helft van de gemeenten spreekt daarmee uit duurzaam te willen gaan inkopen en daarmee is Flevoland koploper in Nederland.

De aandacht voor duurzaam inkopen groeit. Of het nu gaat om groene stroom, duurzaam bouwmateriaal, energiezuinige kantoorapparatuur of biologische catering, steeds meer gemeenten en provincies maken werk van duurzaam inkopen.

De doelstellingen zijn dan ook niet mals. De Rijksoverheid heeft als ambitie om in 2010 bij 100 procent van haar inkopen duurzaamheid mee te nemen. Voor provincies en waterschappen is dit 50 procent. De gemeenten streven naar 75 procent in 2010 en 100 procent in 2015.

Om deze ambities zichtbaar te maken vragen de Provinciale Milieufederaties en COS gemeenten en andere organisaties de Deelnameverklaring Duurzaam Inkopen van SenterNovem te ondertekenen.

Op 9 september worden tevens de eerste exemplaren van de brochure “Duurzaam Inkopen het kan; het werkt!� uitgereikt. In deze brochure van de Provinciale Milieufederaties staan voorbeelden uit de praktijk van duurzaam inkopen.

Het voorwoord is van Jacqueline Cramer minister van Ruimte en Milieu en ook wethouder Duivesteyn van Almere en burgemeester De Jonge van Dronten komen aan het woord als inspirerende voorbeelden.
Provincie:
Tag(s):