donderdag, 26. juni 2008 - 16:08

Flevolandse delegatie bezoekt Engelse luchthaven

Lelystad

Vrijdag 27 juni brengt een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeente Lelystad, provincie Flevoland en Lelystad Airport een bezoek aan Luton Airport.

Dit vliegveld ten noorden van Londen kan dienen als een voorbeeld voor de beoogde ontwikkeling van Lelystad Airport.

Praten
De delegatie van partijen, die eind vorig jaar een convenant hebben gesloten om binnen de bestaande regelgeving groei van luchthaven Lelystad mogelijk te maken, gaat onder andere praten met de directie van Luton Airport en met het gemeentebestuur waar Luton Airport onder valt.

Verdieping
De delegatie wil zich verdiepen in de ontwikkeling die Luton Airport heeft
doorgemaakt van relatief klein vliegveld tot een grote regionale luchthaven. Voor de Flevolandse delegatie is het belangrijk een duidelijk beeld te krijgen van de economische effecten die de luchthaven voor de regio heeft gehad.

Ervaringen vergelijken
Wethouder Jop Fackeldey, die namens het Lelystadse gemeentebestuur deel uitmaakt van het reisgezelschap zegt daarover: ‘Als gemeente willen wij graag hun ervaringen vergelijken met de resultaten van de onderzoeken die wij hebben gedaan naar de betekenis van een luchthaven voor de werkgelegenheid, zowel in directe zin als in afgeleide banen'.

'Andere aspecten die we graag ter sprake brengen zijn de manier waarop zij met milieuhinder omgaan, en de manier waarop de omgeving bij de ontwikkeling van Lelystad Airport kan worden betrokken'.
Provincie:
Tag(s):