maandag, 27. oktober 2008 - 20:07

Flevoziekenhuis opent dialysecentrum in Lelystad

Almere

Het Flevoziekenhuis opent op korte termijn een volwaardig dialysecentrum in Lelystad.

Het Almeerse ziekenhuis wil hiermee dialysepatiënten uit Lelystad – die nu moeten reizen voor een behandeling buiten de stad - tegemoet komen. Het centrum biedt ook ruimte aan een volwaardige polikliniek Nefrologie. Daarmee komt alle noodzakelijke zorg voor nierpatiënten in Lelystad onder één dak.

Dialysepatiënten uit Lelystad en omstreken moeten momenteel meerdere malen per week reizen om hun intensieve en levensnoodzakelijke behandeling buiten de gemeentegrenzen te krijgen. Een behandeling duurt rond de vier uur. Patiënten hebben gemiddeld twee tot drie behandelingen nodig per week.

Ook de capaciteit voor specialistische zorg is beperkt in Lelystad. Patiënten die onder controle staan van een nierspecialist (nefroloog) ontkomen er vaak niet aan om te reizen.

Daarom biedt het te openen dialysecentrum niet alleen alle vormen van nierfunctievervangende behandelingen, maar wordt er ook een volwaardige polikliniek nefrologie en predialyse geopend. De specialisten van het Flevoziekenhuis willen in goede samenwerking met de huisartsen in Lelystad ook de eerstelijnszorg voor nierpatiënten verbeteren.

Het dialysecentrum opent naar verwachting binnen enkele maanden de deuren. Er komen 8 dialyseplekken, waarmee 35 tot 40 patiënten geholpen kunnen worden. De locatie wordt binnenkort bekend gemaakt.
Provincie:
Tag(s):