vrijdag, 22. februari 2008 - 10:28

Flip Fransen gekozen tot beste Gelderse fotojournalist van 2007

Arnhem

Flip Fransen is gekozen tot beste Gelderse fotojournalist van het jaar 2007. De vakjury vond zijn foto van de Westervoortse Betsie Nuhoff de beste van alle inzendingen.Betsie Nuhoff strijdt samen met de laatst overgebleven troostmeisjes van de Japanners in Indonesie voor erkenning en excuses van de Japanse regering.

Clemens Cornielje, Gelders Commissaris van de Koningin, heeft gisteravond de prijs overhandigd aan Flip Franssen. De prijs bestaat uit een glazen kunstwerk dat in opdracht van de provincie Gelderland door kunstenares Kim ten Oever is gemaakt. Het stelt het diafragma van een fototoestel voor op een roestvrij stalen voet.

De wedstrijd voor de beste Gelderse fotojournalist werd georganiseerd door Foto21 uit Bredevoort in samenwerking met De Gelderlander/Stentor en de provincie Gelderland. De provincie stelde de prijs van de vakjury ter beschikking en zal dat ook de komende vijf jaar blijven doen.

De publieksprijs, een bedrag van 250 euro, ging naar Bert Beelen. Zijn foto van het Stonesconcert ‘A Bigger Bang’ in het Goffertpark in Nijmegen werd door het publiek als beste gekozen.

Deze publieksprijs, overhandigd door Gelderlander-directeur Stef Rietbergen, werd beschikbaar gesteld door De Gelderlander/Stentor. Lezers van de bladen en bezoekers van de tentoonstellingen in Bredevoort, Provinciehuis en het CODA in Apeldoorn konden via sms, website en stemkaarten hun favoriet aangeven.

De kinderjury van Achterhoekse scholen koos de foto van paarden in de besneeuwde uiterwaarden van de Betuwe van Erik van ’t Hullenaar. Hij kreeg van de kinderen een speciale medaille.

Alle 27 genomineerde foto’s zijn tot en met 9 maart te zien in het provinciale gebouw Rijnstate aan de Markt in Arnhem en het CODA in Apeldoorn. Bij Foto21 in Bredevoort hangen alle ingezonden foto’s.
Provincie:
Tag(s):