maandag, 16. juni 2008 - 12:07

Flitspalen moeten veiligheid Laarderweg / Ringbaan-Noord verbeteren

Weert

De kruising Laarderweg/Ringbaan Noord wordt veiliger doordat het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie, op verzoek van de gemeente, twee flitspalen op dit kruispunt heeft geplaatst. De laatste jaren zijn diverse ongevallen gebeurd op de kruising, al dan niet met dodelijke afloop. De nieuwe installaties controleren in beide richtingen op snelheid (max. 70 km per uur) en of de automobilist door rood licht rijdt.

De ongevallen die tot nu toe plaatsvonden op het kruispunt Laarderweg/Ringbaan Noord waren in het merendeel van de gevallen ernstig. Om die reden, en vanwege het feit dat er relatief veel ernstige ongevallen op deze kruising plaatsvinden in vergelijking met de rest van Weert, is besloten strenger te controleren. Door de plaatsing van de flitspalen wordt geprobeerd het kruispunt verkeersveiliger te maken.

De kruising staat bij veel automobilisten bekend als een vervelend punt. De verkeerslichten op de Ringbaan Noord zouden 's nachts namelijk standaard op rood staan en pas bij het net-niet-stilstaan van de auto vlakbij de verkeerslichten, weer op groen springen. Alweer een paar maanden geleden is deze zogenaamde ‘wachtstand-rood’ aangepast. Tenzij een andere auto en/of fietser de kruising vanaf de Laarderweg wil oversteken, staan de verkeerslichten nu standaard op groen voor het verkeer dat zich bevindt op de Ringbaan. Hierdoor wordt de doorstroming op de doorgaande route (de Ringbaan) zoveel mogelijk gegarandeerd en wordt de automobilist op de Ringbaan Noord niet meer ´zinloos´ met rood geconfronteerd.

Het feit dat op de minder drukke tijden de verkeerslichten standaard op groen staan, betekent uiteraard niet dat er nu met hogere snelheden over de Ringbaan gereden kan worden. De flitspalen werken dan ook dag en nacht.
Provincie:
Tag(s):