woensdag, 30. juli 2008 - 9:40

FNV lanceert FNV Roze

Amsterdam

De FNV start vandaag met FNV Roze een digitaal netwerk op hyves een meldpunt. Hier kunnen homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders elkaar versterken en bij FNV-medewerkers problemen aankaarten en suggesties doen. Ook collega’s, vrienden en familie zijn welkom bij FNV Roze.

De tijden van tolerantie lijken tanende. Homo's die op straat in elkaar werden gemept, homoleraren die niet meer openlijk voor hun geaardheid durven uit te komen. De FNV krijgt steeds meer meldingen van leden die op de werkvloer problemen ondervinden vanwege hun seksuele geaardheid. “Tijd om als FNV te laten zien waar we staan: de werkplek is van iedereen, dus ook van homo's, lesbo's, biseksuelen en transgenders�, zegt Peter Gortzak, vice-voorzitter van de FNV.

Op FNV Roze treffen lotgenoten elkaar. Maar er zijn ook FNV-deskundigen die specifieke problemen ter plekke van advies voorzien. Daarnaast nemen de medewerkers de knelpunten mee naar hun netwerk van vakbondsbestuurders, adviseurs en juristen. Om ze collectief aan te pakken en zo toekomstige problemen te voorkomen.

Voor problemen die té vertrouwelijk van aard zijn voor de hyves kunnen mensen vanaf vandaag terecht bij het meldpunt van FNV Roze: fnvroze@vc.fnv.nl.

Ook sluit de FNV een samenwerkingsverband voor homo-emancipatie met het Company Pride Platform, zo is vandaag bekend geworden. Dit zijn de roze netwerken van internationaal opererende bedrijven als TNT, IBM, Philips en ING. Doel van de alliantie is om de acceptatie op de werkvloer van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders te verbeteren. Onderwijsminister Plasterk is vrijdag aanwezig bij de officiële ondertekening.
Categorie:
Tag(s):