donderdag, 12. juni 2008 - 12:56

FNV: Personeel onvoldoende bekend met instructies rookbeleid

Woerden

Meer dan de helft (51%) van het horecapersoneel is niet door zijn baas geïnformeerd hoe te handelen als horecagasten het komende rookverbod negeren. Ook weten velen niet wat zij wel en niet mogen doen tegen rokende gasten. Dit blijkt uit onderzoek dat FNV Horecabond heeft laten uitvoeren door de Stichting Onderzoek Horeca.

FNV Horecabond, de grootste horecavakbond met 25.000 leden, vraagt aan de vooravond van het rookverbod aandacht voor het feit dat horecawerkgevers hun personeel niet goed geïnformeerd hebben over het komend rookverbod. Bovendien weten veel werknemers niet hoe zij moeten én kunnen optreden bij overtreding van dit verbod.

Volgens de vakbond is het van groot belang dat horecawerknemers duidelijk worden geïnstrueerd hoe zij het beste kunnen omgaan met gasten die toch roken. De werknemers zijn immers degene die overtredingen van het rookverbod constateren en gasten hierop moeten aanspreken. Wanneer het voor hen niet 100% duidelijk is wie welke stappen mag zetten, ontstaat er ruimte voor discussie en dat is geen gewenste situatie. Uit het SOHRC-onderzoek blijkt dat 40% van het personeel wil dat horecawerknemers getraind worden in omgang met mensen die toch willen roken.
Provincie:
Tag(s):