donderdag, 27. maart 2008 - 15:11

Foppe De Haan opent Schoolplein

Heerenveen

Donderdagmorgen opende Foppe De Haan het nieuwe schoolplein van de Meester Duisterhoutschool in Heerenveen. Het schoolplein was al een tijdje aan vervanging toe, de toestellen en het speelgoed waren verouderd. Het Foppe fonds maakte het mogelijk om een compleet nieuw plein te realiseren.

Er zijn diverse speeltoestellen aangeschaft, het plein is opnieuw bestraat en er is een voetbalveld aangelegd. Het aanleggen van het plein is gebeurd door diverse ouders en sponsoren. Om tien uur woensdagmorgen kwam Foppe De Haan met paard en wagen aan bij de Duisterhoutschool, waar hij werdt opgewacht door de kinderen van de school, leerkrachten en ouders.

Foppe was zeer enthousiast over het nieuwe plein. 'Kinderen horen te spelen', aldus Foppe. Volgens Foppe De Haan is het vooral voor de Duisterhoutschool erg belangrijk dat de kinderen hun energie kwijt kunnen, dit omdat de kinderen een beperking hebben en de Duisterhoutschool er een is voor speciaal onderwijs. Nadat Foppe een bal in een doel had geschoten, was het tijd om te spelen. Ook Foppe speelde met de kinderen mee.
Provincie:
Tag(s):