woensdag, 16. april 2008 - 21:21

Foppe de Haan traint Tibetaans Voetbalelftal

Amsterdam

Op uitnodiging van International Campaign for Tibet Europe (ICT) is het Tibetaanse Nationale Voetbalelftal van 15 tot 22 april en van 13 mei tot 20 mei in Nederland en Europa. Coach Ketsan Dhundup zal op maandag 21 april met zijn team afreizen naar Langezwaag waar het team een een guest training krijgt van niemand minder dan Foppe de Haan. Woensdag 16 april werd het team in Amsterdam aan de pers gepresenteerd.

Het Tibetaanse team bezoekt Nederland en Europa om aandacht te vragen voor de huidige schrijnende mensenrechtensituatie in Tibet, waar in de afgelopen weken protesten hardhandig zijn neergeslagen. Foppe de Haan heeft in november 2007, ruim voor de opstand in Tibet, al aangegeven de liefde die de Tibetanen voor voetbal hebben te begrijpen en daarom de training als positief gebaar aan te bieden.

Op de vraag of het Tibetaanse elftal een vriendschappelijke wedstrijd zou willen spelen tegen het Chinese Nationale elftal antwoord de coach direct volmondig, ja. Maar de vraag moet wel van China komen, Tibet zal het niet aan de onderdrukker vragen.

Aanvoerder Tenzin Namgyal laat aan Blik Op Nieuws Weten dat hij denkt dat de Olympische Spelen in China wel degelijk een verschil zullen maken voor de situatie in Tibet. Door de komst van de Spelen moet China wel iets aan de situatie doen, de hele wereld kijkt immers mee. " We weten het niet, we hopen het wel".
Categorie:
Tag(s):