maandag, 14. januari 2008 - 17:07

Forse drugsvangst in Groningen

Groningen

De politie heeft zaterdag in twee woningen in de binnenstad een forse softdrugs vangst gedaan. In een woning aan de Westersingel en de Westerbinnensingel werd in totaal ruim dertig kilo aan hennep, hasj en joints aangetroffen.

De politie kwam de drugs op het spoor, nadat een buurtbewoner van de woning aan de Westersingel een harde knal hoorde en vervolgens de politie belde. Omdat in de woning ook een alarm afging, ging de politie op onderzoek uit.

De bewoner was zelf niet aanwezig, maar agenten kregen toestemming van iemand die op het huis paste om in de woning te kijken. Er werd negen kilo aan softdrugs gevonden.

Omdat er bij de politie ook informatie bekend was over de mogelijke aanwezigheid van drugs in het pand aan de Westerbinnensingel, werd ook daar in aanwezigheid van de rechter-commissaris en de officier van justitie een onderzoek ingesteld. Daar bleken ook softdrugs aanwezig te zijn. Het ging om circa twee en twintig kilo aan henneptoppen, circa zeven kilo aan hasj en ruim 3330 kant-en-klare joints. Een schatting van de straatwaarde bedraagt circa 187.000 euro.

Wat de knal heeft veroorzaakt, is niet duidelijk geworden. De bewoner van het pand aan de Westerbinnensingel, een 28-jarige Stadjer, is aangehouden. De politie doet nader onderzoek naar de bewoner van het pand aan de Westersingel. De drugs zijn in beslag genomen en worden in overleg met de officier van justitie vernietigd.
Provincie:
Tag(s):