maandag, 30. juni 2008 - 9:00

Forse naheffingen voor prive gebruik auto van de zaak

Utrecht

De Belastingdienst heeft over het jaar 2008 al 12,6 miljoen euro aan naheffingen en boetes voor het onterecht privé gebruik van de auto van de zaak opgelegd. Het gaat om bijna 4000 automobilisten die zelf bij de Belastingdienst hebben verklaard minder dan 500 privé kilometers per jaar te rijden. In die gevallen houdt de werkgever minder loonheffing in.

Ongeveer 230.000 bestuurders van de meer dan 2,3 miljoen auto’s van de zaak hebben verklaard niet meer dan 500 privé kilometers per jaar te rijden. Uit eerder onderzoek bleek dat een fors deel van deze bestuurders deze grens regelmatig overschrijdt. Daarom voert de Belastingdienst ook de komende maanden landelijk gerichte controles op het onterecht privé gebruik auto van de zaak uit.

De duidelijk herkenbare flitsauto’s zullen de komende maanden op drukke locaties als evenementen, drukke verkeerswegen en grensovergangen automatische kentekenregistraties uitvoeren. Op basis hiervan wordt gericht bij de automobilisten die de 500 kilometergrens overschrijden de kilometerregistratie opgevraagd. Kan er niet worden aangetoond dat er sprake was van zakelijk gebruik, dan wordt er een naheffing en eventueel een boete opgelegd.
Provincie:
Tag(s):