woensdag, 12. november 2008 - 14:29

Fortuna Sittard en Roda JC overwegen fusie

Sittard

De Limburgse voetbalcubs Fortuna Sittard en Roda JC gaan onderzoeken of de beide clubs kunnen fuseren. De clubs gaan samen met de provincie Limburg onderzoeken wat de mogelijkheden voor een nieuwe voetbalclub zijn.

Met de huidige begroting wordt het voor Roda JC uit Kerkrade moeilijk om haar subtoppositie in de eredivisie te behouden Gelijktijdig staat de proflicentie van Fortuna Sittard onder zware druk van de KNVB.

Om dit proces zorgvuldig te kunnen doorlopen is een stuurgroep ingesteld, bestaande uit professionals op het vlak van economisch draagvlak, financiën én de sport- en voetbalwereld. In deze stuurgroep zijn ook Roda JC en Fortuna Sittard vertegenwoordigd. Verder komen er een aantal werkgroepen die de verschillende aspecten in beeld brengen.

De besturen van Fortuna Sittard en Roda JC realiseren zich dat zelfs het uitspreken van de wil om de mogelijkheden te onderzoeken voor een nieuwe toonaangevende club veel emoties bij supporters zal losmaken. Toch kunnen deze emoties de ambities niet in de weg staan.
Provincie:
Tag(s):