woensdag, 9. januari 2008 - 15:59

Fototentoonstelling Papiermolen buiten seizoen

Groningen

Beeldend kunstenaar Kitty Boon fotografeert regelmatig -buiten het zwemseizoen- in het openlucht zwembad De Papiermolen. Foto’s daarvan zijn vanaf 14 januari te zien in de hal van de dienst RO/EZ. Het zwembad staat op een voorlopige lijst van toekomstige rijksmonumenten en is te beschouwen als een typisch bouwwerk uit de wederopbouw-tijd.

Op de foto`s van Kitty Boon is duidelijk te zien hoe de architectonische omgeving van het zwembad tot haar verbeelding spreekt. Het zwembad ligt er verlaten bij, de sfeer en de locatie lenen zich als decor voor haar foto’s. Vanuit haar atelier aan de Papiermolenlaan kijkt Kitty Boon uit over het openlucht zwembad.

Seizoenwisselingen veranderen het uitzicht wat zijn invloed heeft op de foto’s die ze in en rond het zwembad heeft gemaakt. Wat haar intrigeert zijn verlaten, vervuilde en vervallen plekken, waar je de sporen van iets wat geweest is nog kan zien.

Het openluchtzwembad De Papiermolen van architect J. Koolhaas ging in 1955 open. Het populaire en ook in architectonische zin aantrekkelijke zwembad is door cultuurminister Plasterk als mogelijk wederopbouwmonument voorgedragen.

De fototentoonstelling is te bekijken vanaf maandag 14 januari tot en met vrijdag 8 februari in de tentoonstellingsruimte van de dienst RO/EZ, Gedempte Zuiderdiep 98 te Groningen.
Provincie:
Tag(s):