dinsdag, 8. juli 2008 - 13:40

Fotovakschool krijgt vestiging in Venlo

Venlo

De Fotovakschool in Apeldoorn gaat een vestiging opzetten in Venlo. Dat heeft de fotografieschool en de gemeente Venlo vandaag bekend gemaakt. Voor de Fotovakschool wordt het haar zesde vestiging in het land. De school gaat in februari 2009 van start, zo werd vandaag bekend gemaakt.

Met de opening in Venlo wordt tegemoetgekomen aan de wens van vele toekomstige beroepsfotografen om op zowel Mbo- als op Hbo-niveau fotografieonderwijs te volgen in het zuiden van het land. Voor onderwijs op Hbo-niveau was men tot dusverre immers aangewezen op de Fotovakschool-vestiging in Rotterdam, wat voor velen toch een moeilijk te nemen drempel is.

De Fotovakschool is daarom erg ingenomen met de nieuwe vestiging in de voormalige ‘Duitse School’ aan de Julianastraat te Venlo. De stad vervult in diverse opzichten een zeer belangrijke regiofunctie en de Fotovakschool draagt daar graag een steentje aan bij door een breed scala aan fotografieopleidingen te bieden. Met de immer toenemende populariteit van digitale spiegelreflexcamera’s en beeldbewerkingprogramma’s neemt ook de vraag naar fotografische beroepsopleidingen toe. Het is de bedoeling dat in Venlo het volledige opleidingsspectrum van de Fotovakschool aangeboden wordt.
Provincie:
Tag(s):