vrijdag, 29. februari 2008 - 16:57

Frank Lambriks voorzitter WMO-forum

Venlo

Frank Lambriks – oud-voorzitter van het College van Bestuur van de onderwijsgemeenschap Venlo e.o. – gaat aan de slag als voorzitter van het WMO-forum Venlo.

Na veertig jaar in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt, nam Lambriks eind 2007 afscheid van het Venlose voorgezet onderwijs. Daarna werd de voormalig onderwijzer door diverse partijen benaderd om deel te nemen aan overleggen, werkgroepen et cetera. De Venlose wethouder Jan Lamers (Zorg en Welzijn) is daarom extra verheugd dat Lambriks het verzoek om voorzitter te zijn van het WMO-forum heeft geaccepteerd. “Frank Lambriks is gevraagd – en gelukkig bereid gevonden - vanwege zijn verbindende en leidinggevende kwaliteiten. Hij is naar mijn overtuiging bij uitstek in staat om leiding te geven aan de inspraak en betrokkenheid bij de WMO,� aldus wethouder Lamers.

De heer Lambriks kijkt met plezier uit naar zijn eerste bijeenkomst als voorzitter van het WMO-forum. “ ‘Uitleggen wat logisch is, is pas echt moeilijk’. Dat hield ik mijn leerlingen altijd voor en dat merk ik nog elke dag. Integratie is voor mij zo’n logisch iets. Samen leven, samen zijn, samen werken, elkaar de ruimte geven dus elkaar vertrouwen, dat alles op basis van gelijkwaardigheid. Ik heb dit altijd uitgedragen bij de opbouw van Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken. En ik zie duidelijke overeenkomsten met de uitvoering van de WMO. Dus!�

In het WMO-forum hebben onder andere zitting mensen vanuit de seniorenraad Venlo, gehandicaptenraad Venlo, GGZ-zorgvragers, zorgvragers uit de groep mensen met een verstandelijke beperking, allochtone zorgvragers en mantelzorg- en vrijwilligers zorgaanbieders.
Provincie:
Tag(s):