zondag, 3. februari 2008 - 23:30

Franse auto achtervolgd, klemgereden en vernield

Gronsveld

Vijf Fransen kregen in de vroege zondagochtend de schrik van hun leven toen ze op de A2 ter hoogte van Gronsveld werden klemgereden. Terwijl onbekenden hun auto vernielden kon de doodsbange bestuurster er uiteindelijk vandoor rijden. Ze werden achtervolgd en op de afslag gronsveld raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt.

De auto belandde in een weiland en twee slachtoffers moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De vijf slachtoffers, vier mannen en een vrouw allen rond de 23 jaar, hadden een discotheek bezocht in Luxemburg. Ze waren onderweg naar Amsterdam toen ze rond 05:00 uur via de A2 Nederland binnenreden.

Even over de grens passeerden ze drie auto's die langs de kant van de weg stonden. Nadat ze die voorbij gereden hadden, zag de bestuurster dat deze auto's hen achterna kwamen. De Fransen werden klemgereden op de snelweg. Een vier of vijftal mannen stapten uit de auto en begonnen tegen de Franse auto te schoppen. Ook werd met een knuppel op de auto geslagen. Met kapotgeslagen ruiten lukte het de bestuurster weg te rijden. Ze werden direct hierop weer achtervolgd en namen de afslag Gronsveld.

Hierbij raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt, waardoor ze via de berm het talud afschoot en ongeveer vijf meter dieper in een weiland tot stilstand kwam. Hierbij werden twee bomen licht geraakt en sloeg de auto ook nog eens over de kop. De politie doet onderzoek naar het voorval en is op zoek naar getuigen.
Provincie:
Tag(s):