vrijdag, 1. augustus 2008 - 10:08

Franse toerist pakt dag na diefstal fietsen twee dieven op

Amsterdam

Een 42-jarige Fransman raakte op dinsdag 29 juli binnen een uur twee dure mountainbikes kwijt op het Koningsplein. Een dag later haalde hij eigenhandig zijn twee fietsen terug en wist daarbij de twee bestuurders over te dragen aan de politie. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Vakantie
De man, die met zijn gezin op vakantie is in Amsterdam, parkeerde de twee fietsen dinsdagmiddag op het Koningsplein en sloot ze daar goed af. Niet lang daarna zag hij zijn fietsen voorbij rijden met daarop twee fietsendieven. Een achtervolging te voet bracht hem echter niet veel verder, waarna hij aangifte deed op het politiebureau.

Achtervolging eerste fietsendief
Woensdagmiddag was de aangever op het Beursplein, waar hij een man op zijn fiets zag rijden. De achtervolging te voet eindigde in de Warmoesstraat waar de fitte Fransman zijn fiets en de bestuurder te pakken kreeg. Na tussenkomst van de politie kreeg hij zijn fiets terug en werd de verdachte bestuurder ingesloten.

Achtervolging tweede fietsendief
Een half uur later zag de Franse toerist tot zijn verwondering ook zijn andere fiets rijden, bestuurd door een andere onbekende man. Dit keer duurde de sprint minder lang en werd de bestuurder vlak voor het politiebureau aan de Beursstraat overmeesterd en overgedragen aan de politie.

Het Franse gezin gaat met de fietsen en een opmerkelijke ervaring ‘rijker’ terug naar huis. Beide verdachten zijn ingesloten voor een verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):