vrijdag, 29. februari 2008 - 19:49

Fraude met identiteit

Walcheren

In het politiecellencomplex op Walcheren zijn twee mannen betrapt die gebruik probeerden te maken van een valse identiteit.Zij liepen tegen de lamp tijdens de intensieve identiteitsvaststelling die de Zeeuwse politie vanaf 1 januari 2008 doet tijdens insluiting in het cellencomplex.

Eén verdachte betrof een Nederlander die 's nachts was aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak. Hij had geen identiteitsdokument. Bij het afnemen van zijn vingerafdrukken bleek dat hij valse personalia had opgegeven. De man bleek ook nog gesignaleerd te staan voor andere feiten.

Ook werd een Congolese bestuurder van een Belgische auto aangehouden. Hij toonde op dat moment een Belgisch rijbewijs en een Belgische verblijfskaart. Hij werd gefouilleerd en uit zijn fouillering kwamen nog meer dokumenten met dezelfde naam erop tevoorschijn. Toen zijn vingerafdrukken werden afgenomen bleek hij in Nederland onder een hele andere naam en als Burundees bekend stond. Deze man bleek ook voor andere feiten gesignaleerd te staan. Het werd snel duidelijk dat deze man met zijn dubbele identiteit politie en justitie op een dwaalspoor wilde zetten.

Dit bleek bij een eerdere controle in Nederland wèl gelukt. De man was in januari 2008 Nederland uitgezet als Congolees. Destijds waren niet zijn vingerafdrukken gecontroleerd, dus toen kwam men niet achter zijn bedrog.

Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):