zondag, 27. januari 2008 - 22:18

Frederic Caudron geeft zichzelf mooi verjaardagscadeau

Sluiskil

De Belgische driebander Frederic Caudron heeft zichzelf een mooi cadeau gegeven voor zijn 40ste verjaardag. Tijdens het wereldbekertoernooi in het Zeeuws Vlaamse Sluiskil wist hij beslag te leggen op de hoogste trede van het "schavot" door in de final Nikos Polichronopoulos met 3-0 te verslaan

De sfeer was geweldig in een afgeladen zaal en de biljarters maakten er een geweldige show van. Met een totaal deelnemersveld van 152 startte het toernooi maandag met de voorrondes. In het uiteindelijke hoofdtoernooi zaten alle favorieten, van over de hele wereld. In een eerder verslag kon u lezen hoe het de laatst overgebleven Nederlander, plaatselijk favoriet en Nederlands kampioen Jean-Paul de Bruin, en de wereldkamioen Ruiji Umeda verging. Zondag wer het toernooi afgesloten met de halve finales en de finale.

Torbjorn Blomdahl moets het opnemen tegen de griek Nikos Polychronopoulos. Het werd een bloedstollende partij, waarin beide spelers geen duim breed toe gaven. De 3-2 overwinning ging uiteindelijk naar de Griek, die in de finale een ontketende Frederic Caudron ontmoette. De Belg versloeg in de halve finale de Koreaan Kyung-Roul Kim met 3-2.

Beide finalisten hadden nog nooit de eindstrijd gehaald in Sluiskil, maar erg lang konden ze daar niet van genieten. Caudron wilde schijnbaar snel zijn veertigste verjaardag vieren, want in een mum van tijd veegde hij zijn tegenstander, die door de zenuwen niet verder kwam dan een teleurstellend gemiddelde van 0,850, van de tafel. Na slechts 21 beurten met een gemiddelde van 2,142 was het al 3-0 (15-5, 15-3 en 15-9) en kon het podium worden klaargezet voor het feestvarken. Hij voert door zijn overwinning de ranglijst voor de wereldbeker aan.

Tijdens de sluitings-ceremonie werd de organisatie in het zonnetje gezet met mooie woorden. Het belooft ook volgend jaar weer een groot succes te worden als opnieuw het openingstoernooi voor de wereldbeker wordt georganiseerd. In 2010 zal zelfs het wereldkampioenschap driebanden in Sluiskil worden gespeeld.
Provincie:
Tag(s):