vrijdag, 1. augustus 2008 - 9:39

Friese politie zet 3 boten in tegen brugspringers

De politie in Noord-oost Friesland heeft donderdag 31 juli drie politieboten ingezet op de Burgumermar, het Prinses Margrietkanaal, De Zwemmer en de Kuikhornstervaart. De afgelopen dagen kreeg de politie veel klachten binnen over brugspringers bij Kuikhorne, Zwartkruis en Westergeest en over jongeren die hinderlijk achter volgbootjes van passerende vaartuigen hingen. Dit heeft de politie vrijdag 1 augustus laten weten.

Ook donderdag aan het begin van de middag kwamen er weer klachten van campinggasten en passanten bij de politie binnen. De agenten besloten om vervolgens met maar liefst drie politieboten het water op te gaan.

Proces-verbaal
Tijdens de vaarsurveillance werd twaalf keer proces-verbaal opgemaakt. Zeven keer voor het hinderlijk in het water bevinden, twee keer voor het zwemmen nabij de bruggen van Zwartkruis en Westergeest, twee keer voor het ontbreken van een registratienummer op een snelle motorboot en tenslotte nog één voor het voortslepen van een luchtkussen met een snelle motorboot.

Op het Prinses Margrietkanaal nabij Suwald werd door een politieboot nog een kruiser met motorpech uit de vaargeul gesleept. Op nog geen driehonderd meter afstand naderde een groot vrachtschip.

De motorkruiser kon net op tijd naar de walkant worden gesleept, waar vervolgens een monteur werd gewaarschuwd. Tijdens de surveillance ontvingen de agenten veel positieve reacties van passanten en recreanten. De havenmeester van Kuikhorne bood de agenten een ijsje aan als blijk van waardering.
Provincie:
Tag(s):