dinsdag, 15. juli 2008 - 10:37

Friese steden weer in de ban van Porsche

Na het succes van de eerste Friese Elfstedentocht voor Porsche bezitters in september 2007 komt er op 7 september van dit jaar een tweede editie. Al tijdens de rit in 2007 was het voor de organisatie duidelijk dat er een vervolg moest komen op deze toerrit.

Het animo onder Porsche bezitters is ook dit jaar weer enorm. De organisatie heeft er dan ook alles aan gedaan om met 100 equipes te kunnen starten. Daarnaast zullen nog eens 25 bijzondere equipes de
253 km lange tocht gaan afleggen.

Eén deelnemer van deze speciale equipes springt wel heel erg in het oog. Een Porsche Master tractor uit het jaar 1961. Er is veel bewondering voor deze deelnemer aangezien deze tractor natuurlijk nooit bedoeld was om een toertocht mee te gaan afleggen, maar aangezien het een
Porsche betreft kon deze enthousiaste deelnemer niet geweigerd worden.

Het volledige deelnemersveld bevat Porsche's van alle bouwjaren en types. Oude volledig gerestaureerde modellen met een prachtige historie maar ook enkele fonkelnieuwe auto's zullen aan de start verschijnen. Onder de specials bevinden zich een aantal zeldzame legendarische exemplaren.

De route is inmiddels nagenoeg uitgezet en voert wederom langs alle elf Friese steden via prachtige binnenwegen. Het startpunt ligt vlak bij Leeuwarden in Marsum en voor alle deelnemers die de eindstreep weten te halen wacht een vorstelijk onthaal in het centrum van Leeuwarden.

Onderweg dienen de deelnemers punten te verzamelen met opdrachten die bij de stempellocaties zullen moeten worden uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):