woensdag, 9. januari 2008 - 16:10

Friese vaarroutes centraal in Lekker weg op het Water

Lemmer

In het nieuwe SBS 6-programma Lekker weg op het Water wordt wekelijks aandacht besteed aan een vaarroute in Friesland. Presentator Geert Hoes lift mee van boot tot boot en ontdekt zo de meest bijzondere plekken langs het water. Lekker weg op het Water is vanaf zondag 13 januari wekelijks om 16.25 uur te zien op SBS 6.

In de eerste aflevering is te zien dat Geert zijn verkenningstocht door Friesland begint op het Slotermeer, in het zuidwesten van de provincie. Hij krijgt zijn eerste lift van een rasechte Slotenaar, die Geert en de cameraploeg meeneemt op een vaartocht door Sloten. Geert stapt weer af in Lemmer, waar hij een kijkje neemt bij het typisch Friese skûtsjesilen. Tijd om de finish mee te maken is er niet, want Geert wordt op een razendsnelle sportboot over het IJsselmeer naar Stavoren gebracht.

Na een stevige fietstocht komt hij terecht op een watersportcamping in Koudum, waar hij zijn tentje opzet voor de nacht. De volgende ochtend staat Geert voor het eerst van zijn leven op de waterski’s. En met succes! En dan is het nog maar een klein stukje varen naar de eindbestemming van deze aflevering: Hindeloopen. Daar blijft Geert nog lang op het leugenbankje zitten om te luisteren naar de sterke verhalen van de havenmeester.
Provincie:
Tag(s):