maandag, 19. mei 2008 - 9:09

Friesland Foods biedt jongeren kans op baan

Beilen

Om jongeren een kans te bieden aan de slag te gaan als food operator, monteur, technisch projectleider of management trainee openen vier vestigingen van Friesland Foods, waaronder Friesland Foods Domo in Beilen op donderdag 22 mei van 13:00 tot 20:00 uur hun deuren.

Met de ‘Open Deurendag’ wil Friesland Foods jongeren op diverse studieniveaus (VMBO/MBO/HBO en WO) enthousiast maken voor werken in de zuivel. Friesland Foods biedt hen een breed scala aan functies, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om werken en leren te combineren. Dit kan onder andere via het ‘Young Waves’-programma, waar Friesland Foods in augustus 2008 voor de derde keer mee start. Met dit programma kiest een groep jongeren er voor om drie dagen per week te werken en twee dagen per week naar school te gaan. Deze jongeren worden opgeleid voor het diploma MBO, niveau IV (BOL) Voeding. Na het succesvol afsluiten van het programma wacht hen een vaste baan als food operator binnen Friesland Foods.

Ook is het mogelijk om vier dagen te werken en één dag naar school te gaan. Dit geldt voor jongeren die de MBO-opleiding, niveau III (BBL) Voeding volgen. Zelfs het volgen van de reguliere dagschool (vijf dagen per week) is mogelijk. Alle nieuwkomers die kiezen om werken en leren te combineren, komen in aanmerking voor één van de tien individuele ontwikkelingsbeurzen van elk 2.000 euro.

Tijdens de ‘Open Deurendag’ op 22 mei krijgen jongeren niet alleen informatie over het leertraject, ook wordt een intakegesprek gehouden en krijgen zij een rondleiding. Andere belangstellenden met interesse voor de functie van monteur, technisch projectleider en management trainee zijn eveneens welkom.

Behalve in Beilen zijn belangstellenden ook welkom op de productielocaties van Friesland Foods Consumer Products in Leeuwarden, Friesland Foods Butter in Lochem en Friesland Foods Cheese in Bedum.
Provincie:
Tag(s):