donderdag, 15. mei 2008 - 13:40

Friesland’s got Talent

Wijnjewoude

De Friese Margje van der Lei uit Wijnjewoude is met haar act Totally Different in de live shows van het SBS 6 programma Holland’s got Talent terecht gekomen. Meer dan 3000 deelnemers deden mee aan deze talentenjacht van SBS 6. Margje met haar team kwamen door de voorrondes, ze kwamen op T.V. voor de jury van o.a. Henk- Jan Smit en Patricia Paay terecht en mochten het opnemen tegen de andere overgebleven 180 kandidaten.

Friesland’s got Talent want a.s. vrijdag 16 mei strijd Totally Different in de halve finale (30 deelnemers) voor een finale plek. Op 30 mei wordt de winnaar bekend gemaakt die een act mag verzorgen voor de kerstshow in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam.

Na 25 jaar trainster te zijn geweest bij gymnastiek vereniging Longa uit Wijnjewoude ging Margje in 1998 de overstap maken naar alleen Acrogym.
Bij de door haar opgerichte Adonis, trainde ze acrobaten die meedraaiden aan de top van de Nederlandse Acrosport. Deze acrogym combineerde Margje met dans en theater en zo ontstond Margjes showacrobatiek wat ze oprichtte samen met Peggy Glashouwer.
Ze verzorgden onder andere de show voor de opening van sportstad Heerenveen en werkten mee aan de opening en sluiting van het E.K. voetbal onder de 21 2007 In Heerenveen en Groningen. Haar hart lag bij het maken van shows, dat was duidelijk.

Zoon Tim Douwsma die mee deed aan het SBS 6 programma SYWB spoorde zijn moeder aan om eens mee te doen aan de nieuwe talentenshow van SBS 6.

Margje besloot de uitdaging aan te gaan. Ze vond 10 enthousiaste mensen allen uit Noord Nederland ( Friesland en Groningen) die graag met haar aan een show wilden werken.
Er werd geoefend bij Margje thuis op zolder en door Attie Reinder werd kleding gemaakt, zo ontstond de act Totally Different op een zolder in Wijnjewoude.

Een act waarbij Patricia Paay (jurylid van het programma) tijdens de laatste audities op t.v zei dat ze zoiets nog nooit had gezien en dat het wel een schilderij leek wat tot leven kwam.
Een groot compliment voor Margje en haar team. Het leverde hun een plaats op in de halve finales van het programma. Om terecht te komen in de finale moet het publiek op Margje en haar team stemmen d.m.v. het sturen van een sms of bellen.

Margje: Het is enorm spannend. De jury gaf ons vorige keer de opdracht een andere show te maken. Dat is geen probleem, dat lukt wel, alleen de tijd was wel heel kort. Het samenstellen van de muziek voor een show neemt veel tijd en er kan pas geoefend worden als de muziek af is.
Op de vraag: Doe je dit helemaal alleen?
Antwoordde Margje:� Ik heb het geluk dat er een heel netwerk van mensen mij ondersteund.
De groep hebben wij van een hele nieuwe outfit voorzien, daar heb ik gelukkig hulp bij gekregen van Attie, die mij tijdens mijn Longa jaren altijd heeft geholpen met het maken van outfits. Deze outfits zijn enorm belangrijk voor de show. Het zoeken naar de juiste kleuren combinaties, die weer moet passen bij het verhaal wat wij willen uitbeelden.
Het moet ten slotte wel een geheel worden, muziek, show en kleding.
Daarnaast werk ik met een enthousiast team van mensen die veel tijd vrijmaken om te oefenen. Je maakt de voorstelling uiteindelijk samen. Maar het is gelukt, de show is klaar.
Het schilderij is af en kan tot leven komen op 16 mei tijdens de live show van Holland’s got Talent.�
Provincie:
Tag(s):