vrijdag, 29. februari 2008 - 19:58

"Frietje-mèt kan zó patatje-oorlog worden"

Apeldoorn

De acties in de Metaaltechniek gaan onverminderd voort.Na vrijdag 29 februari, zetten de stakers er een tandje bij, zoals dat heet.Actievoerende leden in Apeldoorn voelden dat vrijdagochtend al feilloos aan: "Als de werkgevers volharden in hun weigering, gaan wij voor het 'patatje oorlog'. Dan is het frietje-mèt van vandaag niet langer voldoende."

Vrijdag was alweer de zesde actiedag. Met stakingen en werkonder-brekingen in een aantal bedrijven in Oost- en West-Nederland. Landelijk onderhandelaar Marco Hietkamp sprak werknemers van Crawford toe in Heerhugowaard. De fabrikant van industriële deuren werd gedwongen het werk neer te leggen.

Het animo van de werknemers om deel te nemen aan de actie bleek onveranderd erg groot. De bond kreeg op voorhand de handen op elkaar voor vervolgacties. Na afloop van de actiebijeenkomst trokken de stakers in optocht over het aanpalende bedrijventerrein.

In het oosten van het land werd de Apeldoornse autoboulevard bezocht. Zo'n 150 automonteurs en werknemers van installatiebedrijven kwamen maar wát graag bij de speciale actiekraam om een frietje-mèt te scoren. Een frietje met informatie dit keer. Volgens de actievoerders in Apeldoorn ging het frietje-mèt er in als koek. "Maar als de werkgevers blijven volharden in hun weigering, kunnen ze ook een patatje-oorlog krijgen!"

Vrijdag waren Autoboulevard Apeldoorn en Crawford Industriële deuren Heerhugowaard tijdelijk dicht.
Provincie:
Tag(s):